Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor avea sau nu fermierii un impozit unic în agricultură

© Sputnik / Miroslav RotariIon Balan
Ion Balan - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile sunt în căutarea unei formule echitabile de aplicare a impozitului unic în agricultură, chiar dacă Fondul Monetar Internațional și-a exprimat anumite rezerve față de această inițiativă.
Vor avea sau nu fermierii un impozit unic în agricultură.

Inițiativa unificării unor impozite plătite de agricultori în unul singur ar nedreptățiți agricultorii mici, a declarat pentru studioul de radio Sputnik Moldova deputatul Ion Balan, președintele Comisiei parlamentare de profil.

El mai spune că partenerii externi nu susțin inițiativa ca impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător să fie inclus în impozitul unic.

Anterior autoritățile au anunțat că fermierii vor putea beneficia, din 2019, de impozit unic în agricultură. La prima etapă va fi realizat un proiect-pilot în acest sens. Deputatul Ion Balan a mai declarat că Parlamentul ar avea un consens politic pe subiectul impozitului unic în agricultură.

Fluxul de știri
0