Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Blocaj la semnarea contractelor individuale cu "Apă-Canal. Anunțul făcut de Veronica Herța

© Sputnik / Miroslav RotariVeronica Herța
Veronica Herța - Sputnik Moldova
Abonare
Întreprinderea "Apă-Canal Chişinău" ar putea să ajungă într-o situație de blocaj la semnarea contractelor individuale cu locatarii.
Blocaj la semnarea contractelor individuale cu"Apă-Canal. Anunțul făcut de Veronica Herța

Directorul "Apă-Canal Chişinău", Veronica Herța, a declarat pentru radio Sputnik Moldova că, atunci când Parlamentul a examinat modificările la legea privind serviciul public de alimentare cu apă, nu au fost luate in considerare mai multe propuneri venite din partea furnizorului de apă. Este vorba, spune Veronica Herța, de îndeplinirea a cinci condiții, inclusiv ca oamenii să achite costul şi montarea noilor contoare şi să-și repare reţelele interioare din cont propriu. Întreprinderea "Apă-Canal Chişinău" va înainta un demers către ANRE pentru aprobarea tarifului distinct pentru procurarea și instalarea contoarelor de către operator.

Veronica Herța a mai declarat pentru radio Sputnik Moldova că furnizorul de apă nu este pregătit să gestioneze pe lângă rețelele din exterior şi pe cele din interiorul blocurilor locative. Pentru încheierea contractelor individuale, "Apă-Canal Chişinău" trebuie să instaleze peste 300 de mii de contoare. La ora actuală, diferența de volum indicată de contoarele de apă individuale și cele comune în Chișinău este de 50 de milioane de lei. O soluție ar fi instalarea contoarelor cu citire la distanță în toate blocurile din municipiul Chișinău.

Fluxul de știri
0