Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea face ravagii. Peste 200 de elevi nu au putut merge la școală

Abonare
Peste 200 de elevi din Moldova nu au putut merge la școală astăzi din cauza ninsorilor și viscolului. Premierul Pavel Filip a convocat o ședință de urgență la Guvern

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. Peste 200 de elevi din Moldova nu au putut merge astăzi la școală din cauza condițiilor meteorologice complicate. 

Potrivit datelor prezentate agenție Sputnik de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, din cauza drumurilor înzăpezite din șase raioane, 201 elevi nu sunt încadrați în procesul de studii astăzi. Copiii nu au putut fi transportați la școlile de circumscripție cu autobuzele școlare. 

În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă - Sputnik Moldova
Alertă meteo de schimbare a vremii. Meteorologii au emis două coduri galbene

Au fost anulate câte două curse cu autocarele școlare în raioanele Cahul și Taraclia și câte una în raioanele Cantemir, Hâncești, Orhei și Ungheni.

Ministerul mai anunță că trei autobuze școlare s-au defectat. În prezent acestea sunt în proces de reparaţie, iar după lecţii elevii vor fi transportaţi acasă.

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi o şedinţă de urgență la Guvern în legătură cu situația meteo nefavorabilă. Premierul a solicitat o comunicare permanentă și o interacțiune eficientă între autoritățile responsabile, astfel încât să fie prevenite situațiile de criză.

Cetăţenii aflaţi în dificultate din cauza condițiilor meteo pot apela la serviciile de urgenţă 901, 902, 903 şi 022 785032.


Fluxul de știri
0