Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație șocantă a unui bancher devenit premier: Ne-am vândut aproape toată economia

© Sputnik / Alieksiej Witwickij / Accesați arhiva multimediaMateusz Morawiecki
Mateusz Morawiecki - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul polonez consideră că trebuie să protejeze comunitatea oamenilor de afaceri polonezi, prin suspendarea procesului de privatizare, alegerea de împrumuturi interne în locul celor externe, susținerea marilor companii de stat și combaterea evaziunii fiscale.

CHIȘINĂU, 27 feb — Sputnik. Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, vrea să scoată țara sa de sub influența companiilor străine, scrie activenews.ro, care citează Bloomberg.

Potrivit lui Morawiecki, Polonia este mult prea dependentă de investițiile străine și din acest motiv trebuie să-și modifice strategia de dezvoltare.

„Este o imagine realistă a ceea ce s-a întâmplat în ultimii 25 de ani. Ne-am vândut aproape toată economia noastră", punctează Mateusz Morawiecki.

Обострение санкций - Sputnik Moldova
Editorialist Il Giornale: SUA au transformat Europa într-o colonie

Drept urmare, intențiile noului premier sunt suspendarea procesului de privatizare, alegerea de împrumuturi interne în locul celor externe, susținerea marilor companii de stat și combaterea evaziunii fiscale.

Premierul polonez consideră că investițiile străine au dus la o concurență benefică pentru economie, însă „a existat prea multă presiune concurențială asupra societății, a comunității de afaceri și a întreprinzătorilor care nu dispun de instrumentele adecvate pentru a concura".

Viziunea economică a șefului guvernului polonez include și conceptul de „țări deținute de străini", preluat dintr-o carte semnată de Thomas Piketty, Filip Novokmet și Gabriel Zucman.

Fluxul de știri
0