Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Condiții noi la susținerea examenului pentru obținerea carnetului de șofer

© Sputnik / Rodion ProcaZăpadă
Zăpadă - Sputnik Moldova
Abonare
Rutele pentru examinarea viitorilor șoferi au fost modificate la Bălți și Chișinău.

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. Rutele la proba practică și subproba în trafic a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, utilizate în cadrul Secțiilor calificare a conducătorilor auto Chişinău şi Bălţi, au fost modificate. Potrivit Agenției Servicii Publice, schimbările au fost operate pentru a asigura un proces de examinare transparent şi obiectiv.

Astfel, în Chişinău s-au exclus sectoarele de drum public cu o intensitate a circulaţiei rutiere foarte sporită şi cele pe care deseori se produc ambuteiaje. Pentru Secția calificare a conducătorilor auto din municipiul Chişinău numărul rutelor de examinare la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D au fost reduse de la zece la cinci. Lungimea rutei s-a mărit de la 6,6 km — 8,2 km la peste 21 km, astfel fiecărei persoane examinate îi revin câte 7 km. 

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Societate
Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate

La fel, s-a micșorat și numărul rutelor de examinare la categoriile/subcategoriile  C1, C1E, C şi CE de la cinci la trei. Și în acest caz lungimea rutei s-a mărit de la 8 km la 24 de km, iar fiecărei persoane revenind-ui câte 8 km.

Pentru Secția înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din municipiul Bălţi, la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D, au fost modificate rutele de examinare nr. 5 şi  nr. 6, concomitent a fost aprobată și o rută nouă, nr. 9.  Lungimea traseelor este de la 7,5 km la 9,5 km. Pe fiecare rută va fi examinată câte o singură persoană.

La categoriile/subcategoriile C1, C1E, C şi CE sunt aprobate patru rute de examinare. Lungimea lor variază între 10 — 19 km și prevede examinarea uneia sau a două persoane, în funcție de lungimea rutei.

În prezent, selecția rutelor pentru fiecare candidat examinat în parte se efectuează aleatoriu, printr-un sistem automatizat. De asemenea, înainte de susținerea probei practice, în scopul acomodării cu vehiculul utilizat în procesul de examinare, candidatului i se oferă posibilitatea de a parcurge o distanţă de până la 100 de metri, care nu se include în procedura de evaluare.

Fluxul de știri
0