Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au anunțat grevă înainte de vizita premierului român. Ce se întâmplă la grădinița Bardar

© Photo : wikimapiaGrădinița Mărțișor din satul Bardar, Ialoveni
Grădinița Mărțișor din satul Bardar, Ialoveni - Sputnik Moldova
Abonare
Ce se întâmplă la grădinița Mărțișor din Bardar, Ialoveni, înainte de vizita premierului român, Vasilica-Viorica Dăncilă, la această instituție.

CHIȘINĂU, 27 feb — Sputnik. Angajații grădiniței ”Mărțișor” din satul Bardar, raionul  Ialoveni au ieșit astăzi la lucru, chiar dacă ieri au anunțat că vor intra în grevă. Informația a fost confirmată pentru reporterul Sputnik Moldova de către o sursă din cadrul Primăriei Bardar.

Amintim că în data de 24 februarie, colectivul grădiniței Mărțișor a anunțat că din 26 februarie va intra în grevă dat fiind că membrii Consiliului Local Bardar nu au pus în discuție la ședința lor chestiunea privind acordarea ajutorului lunar lucrătorilor auxiliari. În scrisoarea lor, angajații grădiniței precizau că această categorie de lucrători au salariu de doar 1140 de lei pe lună.

Încercați să învățați și să educați copii cu așa salariu”, au scris angajații grădiniței într-un demers oficial care a fost postat pe Facebook și Instagram.

Sursa din cadrul primăriei a precizat pentru Sputnik Moldova că primarul localității și secretarul Consiliului Local se află într-o ședință la care se va decide acordarea ajutorului lunar pentru lucrătorii auxeliari.

Mai precizăm că astăzi această grădiniță urmează să fie vizitată astăzi de premierul român, Vasilica-Viorica Dăncilă, dat fiind că această instituție, grădinița ”Mărțișor”, a fost reparată și renovată din banii Guvernului României.

Fluxul de știri
0