Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Britanici spun că ninsorile și gerul sunt „monștri de la Răsărit”

© AP Photo / Akira Suemori Лежащий снеговик напротив Бин-Бена в Лондоне
Лежащий снеговик напротив Бин-Бена в Лондоне - Sputnik Moldova
Abonare
Gerurile năprasnice și ninsorile care s-au abătut peste Marea Britanie îngreunează circulația transportului auto și feroviar.

CHIȘINĂU, 27 feb — Sputnik. Luni, la Londra, unde aproape toată iarna nu a fost zăpadă și s-au înregistrat temperaturi pozitive, a început acum să ningă, iar temperatura a coborât până la minus un grad, transmite RIA Novosti.

Meteorologii de la departamentul național MET Office numesc acest front de aer rece „Monstrul de la Răsărit" (Beast from the East).

„Ninsorile de la Răsărit se vor îndrepta spre Apus, cauzând probleme în circulația transportului", a comunicat luni MET Office, adăugând că gerurile se vor menține, cel puțin, până vineri.

Perturbările în circulația transportului deja au început. Compania națională a căii ferate „National Rail" anunță luni că, din cauza zăpezilor, trenurile pe mai multe curse circulă cu întârziere, inclusiv cele expres, care circulă spre aeroporturile Gatwick Express și Stansted Express.

„Codurile portocaliu și galben de avertizare meteorologică cuprind în această săptămână Anglia, Scoția și Wales", transmite National Rail. Este posibil ca perturbările în circulația trenurilor să dureze până joi.

Fluxul de știri
0