Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tulburător: Apelul clerului ortodox către puterea civilă: Vai de cei ce zic răului bine

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaПатриарх Болгарский и митрополит Софийский Неофит
Патриарх Болгарский и митрополит Софийский Неофит - Sputnik Moldova
Abonare
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a făcut un apel către puterea civilă prin care cer ca să nu ratifice Convenția de la Istanbul, ce ”reprezintă un instrument care insuflă un sistem de valori străine”

CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik, Cezar Salagor. Biserica Ortodoxă din Bulgaria denunță ideologia de „gen" din „Convenția de la Istanbul" și cere Parlamentului să nu o ratifice, informează culturavietii.ro citând decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

кафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР - Sputnik Moldova
Mitropolitul Moldovei: Legea Egalității de Șanse este umilitoare pentru creștini

"Dragi compatrioți, dragi fii ai lui Dumnezeu, ai Sfintei noastre Biserici Ortodoxe din Bulgaria, dragi reprezentanți ai puterii civile, motivul apelului nostru este "Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice". Această convenție suscită îngrijorări față de viitorul civilizației europene creștine, deoarece conține o nouă concepție despre om: omul ca autosuficient sieși, omul fără Dumnezeu, care își urmează dorințele și patimile sale într-o asemenea măsură încât poate chiar să-și determine sexul. Acest concept deschide ușa dezintegrării morale care duce în mod inevitabil la distrugerea psiho-fizică a omului, la o "a doua moarte", care este o moarte spirituală. Aceasta este diametral opusă credinței noastre, în mijlocul căreia este Dumnezeu- Omul, Hristos și Care ne învață că sensul vieții creștinului constă în mântuirea și iubirea de Dumnezeu și de aproapele. De aceea nu este un creștin care să nu aprobe lupta împotriva violenței, cu atât mai mult violența împotriva femeilor”, atenționează cu îngrijorare reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Bulgaria.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Bulgare precizează că, deși este un act juridic, Convenția are și o dimensiune spirituală și reprezintă un instrument care insuflă un sistem de valori străine, care permite societății să fie condusă de un nou model, ce corespunde intereselor unui mici părți.

"Acești termeni sunt utilizați pentru a face din politica statului o ideologie ce neagă faptul că omul există ca bărbat sau femeie, iar acest lucru este confirmat de o limbă nouă, artificială, pe care o găsim în Convenție, și care este străină și necunoscută mentalității noastre, culturii noastre, obiceiurilor noastre și tradiției ortodoxe", punctează reprezentanții clerului ortodox din Bulgaria.

Semnatarii apelului cer Adunării Naționale să nu ratifice Convenția de la Istanbul, care introduce concepte contrare credinței ortodoxe, tradițiilor naționale și sistemului juridic. Totodată, îndeamnă poporul bulgar să-și apere credința, pe care a păstrat-o în mijlocul tuturor încercărilor istorice.

"Datoria sacră și părintească a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare este aceea de a reaminti poporului lui Dumnezeu cuvintele Sfintei Scripturi: "Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău!", este scris la sfârșitul scrisorii.

Fluxul de știri
0