Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mihai Ciobanu, la 65 de ani: A fost o cale grea, dar frumoasă

© Sputnik / Rodion ProcaMihai Ciobanu
Mihai Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
La cei 65 de ani împliniți, interpretul de muzică populară Mihai Ciobanu povestește cum a ajuns interpret de muzică populară.
Mihai Ciobanu, la 65 de ani: A fost o cale grea, dar frumoasă

Așteptând autobuzul să meargă acasă, din orașul Hâncești în satul Bujor, Mihai Ciobanu, pe atunci încă un adolescent, a fost invitat să cânte într-un ansamblu de muzică și dans popular "Andrieș" din acel oraș. A urmat o probă. Și a fost luat în ansamblu.

Mai apoi a urmat armata, Colegiul de Muzică Ștefan Nega din Chișinău, multe spectacole, turnee și colaborări cu mari poeți, inclusiv Grigore Vieru. A înregistrat peste 300 de melodii și este cavaler al Ordinului Republicii, Cavaler al Ordinului "Gloria Muncii".

Interpretul a mai povestit în cadrul matinalului de week-end, în studioul Sputnik Moldova, și de unde a moștenit darul de a cânta. Potrivit artistului, acea femeie care l-a inspirat era considerată în satul de baștină o mare bocitoare. Oamenii mergeau la înmormântări doar pentru vocea acestei bocitoare Nădișoara, care era mama artistului. Mia multe detalii aflați din interviu.

Autor: Roman Bonari

 

 

Fluxul de știri
0