Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gata cu temele pentru acasă. Cum va arăta noua programă școlară

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Elevii claselor primare nu vor mai avea de făcut teme pentru acasă. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unui interviu acordat pentru Sputnik Moldova.

CHIŞINĂU, 26 feb — Sputnik. Această inițiativă vine în ajutorul elevilor. „Ne-am propus ca în învățământul primar să renunțăm la temele pentru acasă. Ghiozdanele pline cu cărți, dar și faptul că elevii mici revin acasă și după-prânz trebuie să se așeze la masa de scris și să facă teme în continuu… nu este bine. Calitatea manualelor lasă de dorit. Și într-adevăr multe dintre ele necesită a fi schimbate sau îmbunătățite radical", a declarat Monica Babuc.

Potrivit ei, mai multe obiecte urmează să fie scoase și înlocuite cu discipline noi. „Copiii, chiar din clasele primare, vor avea introdusă în curricula școlară ore de robotică și de tehnologii informaționale. Cunoaștem că acum, din cea mai fragedă copilărie, copiii știu să mânuiască gadgeturile, iar uneori depășesc cu mult pe profesori. Ceea ce ne arată nouă ultimele realizări ale elevilor din Republica Moldova în materie de robotică, am avut și avem un proiect foarte bun pe care îl derulăm cu ajutorul Băncii Mondiale, în care copii noștri au arătat abilități foarte bune", a mai anunțat Monica Babuc.

Și programa școlară pentru elevii de liceu va fi schimbată. Detaliile la acest subiect le ascultați în fișierul audio.

 

 

Fluxul de știri
0