Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Legea „Stop Soros”, suveranitate, invazia imigranţilor – analist politic ungur

© Flickr / International Monetary FundGeorge Soros
George Soros - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ungariei l-a acuzat pe Soros că-şi foloseşte fondurile pentru a cumpăra influență la Bruxelles și ONU. Acuzația vine după ce proiectul de lege „Stop Soros” a fost înaintat către Parlament. Un analist politic ungur a vorbit, într-un interviu pentru Sputnik, despre proiectul de lege şi despre alte chestiuni actuale arzătoare.

BUCUREŞTI, 25 feb — Sputnik, Doina Crainic. Proiectul de lege „Stop Soros" ar permite interzicerea organizațiilor neguvernamentale care încurajează imigrația și care reprezintă un pericol pentru securitatea națională. Prin adoptarea acestui proiect, statul ar avea mai mult control asupra fondurilor destinate asistenţei refugiaților. 

Analistul politic ungur Levente Bánk Boros, care este şi CEO al companiei Medianezo Ltd, a dat mai multe detalii, într-un interviu pentru Sputnik, cu privire la proiectul de lege. 

„Legea Stop Soros constituie o chestiune de suveranitate, prin urmare, nu este neapărat legata de imigrație sau de ONG-uri, ci se referă la abilitatea guvernului central de a decide cine va putea trece granițele Ungariei…. Un astfel de pas către o politică anti-migrație va întări poziția guvernului şi va reglementa modul în care ONG-urile, chiar și cele din exterior, pot influenţa treburile interne", a declarat Levente Bánk Boros. 

Analistul s-a referit şi la declaraţia lui Victor Orban potrivit căreia guvernul ungar se va opune eforturilor Organizației Națiunilor Unite sau ale Uniunii Europene în direcţia convingerii ţărilor de a accepta imigrația. Potrivit lui Bánk Boros, Guvernul ungar va lua măsuri în acest sens şi va propune o soluție alternativă. Dacă negocierile vor eşua, atunci cabinetul ungar „poate merge până la a părăsi masa negocierilor legate de imigrație".

Картина Два астролога Большой Луны. Художник Сергей Краснов - Sputnik Moldova
Șocant: Trump, Soros - ”Illuminati” controlează întreaga lume

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, analistul spune că cel mai important obiectiv al cabinetului ungar este de a găsi alte țări care susțin aceeaşi poziţie. Țările din grupul V4 (Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia) și-au exprimat deja susţinerea faţă de poziția maghiară și hotărârea de a se opune soluţiilor Bruxelles-ului privind imigraţia. Ungaria poate chiar bloca printr-un veto legislația UE referitoare la imigrație. 

Privind declaraţia prim-ministrului maghiar, care a spus că recentul val de refugiați care a ajuns în Europa este „o invazie", analistul a afirmat că este de aceeaşi părere. 

„Țările din Lumea a Treia, în special țările africane, vor fi într-o nouă poziție, care le va permite populaţiilor lor să plece în lumea occidentală, și, din această perspectivă, aceasta poate fi numită o invazie a tuturor acestor oameni proveniți din țările Lumii a Treia, cu intenția de a trăi în cea mai bună parte a lumii, în țările dezvoltate, pentru că nu doar ţările lor de origine, dar şi unii politicieni şi lideri occidentali le spun că viața este mai bună în Europa occidentală sau în lumea occidentală", a spus Levente Bánk Boros.

Hungarian Prime Minister Viktor Orban speaks during his state-of-the-nation address in Budapest, Hungary, February 10, 2017. Among world leaders, Orban is known as one of Soros' most outspoken critics. - Sputnik Moldova
Orban: Rețeaua "Soros" din Bruxelles creează o "Europă a populației mixte"

Întrebat cum se face că Ungaria este prima țară care a denunţat oficial finanțările lui Soros, Bánk Boros a spus că George Soros este maghiar și că are un „palmares" privind amestecul în politicile interne nu numai ale Ungariei, dar şi ale altor țări din regiune și ale fostelor țări comuniste. 

Boros este de părere că partidele de opoziție din Ungaria nu au reuşit să acţiuneze eficient, astfel că George Soros a decis să finanțeze ONG-uri și alte organizații, chiar și partide de opoziție, pentru a contesta măsurile lui Orban și ale Guvernului. Din acest motiv, prim-ministrul Orban și Cabinetul său au decis să atragă atenția nu numai a ungurilor, dar şi a întregii comunităţi internaționale, asupra intențiilor lui George Soros.

Fluxul de știri
0