Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Știre trăsnet: Fără cazier contravențional la obținerea permisului de conducere

© Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGPPeste 800 de șoferi trași pe dreapta de polițiștii de patrulare
Peste 800 de șoferi trași pe dreapta de polițiștii de patrulare - Sputnik Moldova
Abonare
Cazierul contravențional privind lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce nu mai trebuie prezentat la obținerea carnetului de șofer, aceasta este decizia luată de Cabinetul de Miniștri la inițiativa Ministerului Economiei și Infrastructurii și a Agenției Servicii Publice.

Permis de conducere - Sputnik Moldova
O nouă belea pe capul șoferilor: Mii dintre ei ar putea rămâne fără permisele de conducere
CHIŞINĂU, 24 feb — Sputnik. Guvernul a stabilit că la obținerea permisului de conducere cetățenii nu vor mai trebuie să prezinte cazierul contravențional privind lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce. Asta însă nu înseamnă că cei care au interdicție de a conduce vor putea obține carnetul de șofer. Pur și simplu, candidații nu vor trebuie să facă dovada că nu au fost lipsiți de dreptul de a conduce, dat fiind că informațiile vor fi verificate prin intermediul Sistemelor Informaționale de Stat.

La fel, la obținerea permisului de conducere, cetățenii nu vor mai trebuie să prezinte documentul ce confirmă modificarea datelor personale și copia actului de identitate.

Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată, după ce la ședința de joi a Guvernului au fost aprobate mai multe modificări la unele hotărâri din domeniu, a anunțat printr-un comunicat de presă Agenția Servicii Publice.

 

Fluxul de știri
0