Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Important pentru cei care fac achiziții din banii primiți de peste hotare!

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Stavinschi
Igor Stavinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Banii primiți de peste hotare, de la rude sau prieteni, ne pot crea probleme. Șeful adjunct al Direcției Generale Metodologia Impozitelor și Taxelor din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Igor Stavinschi, a explicat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova ce trebuie să facem pentru a nu ajunge sub lupa instituției.
Important pentru cei care fac achiziții din banii primiți de peste hotare!

„Este procedura de declarare a banilor introduși pe teritoriul țării. Dacă vorbim de cuantumul care este obligatoriu de declarat este de la 10 mii de euro în sus. Sunt persoane fizice care, deși nu au atins acest cuantum de 10 mii de euro, ei declară acești bani la Serviciul Vamal, la intrarea în țară. Altă întrebare este prin ce căi au fost introduși banii în țară. În așa situații, cei care transmit banii trebuie să declare banii trimiși, dar nu șoferii microbuzelor", spune Igor Stavinschi.

Datele Băncii Naționale arată că moldovenii stabiliţi în străinătate trimit tot mai mulţi bani acasă. Anul trecut, în ţară a fost transferat un miliard 200 de milioane de dolari, cu 11,2 la sută mai mult faţă de 2016.

Fluxul de știri
0