Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vom rămânem fără casă şi masă dacă nu achităm impozitele?

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai mulţi moldoveni îşi declară veniturile, arată datele Serviciului Fiscal de Stat. În anul 2017, peste 190 de mii de persoane şi-au declarat sumele incasate din salarii şi alte activităţi comerciale.

CHIŞINĂU, 24 feb — Sputnik, Dumitru Chitoroagă. „Nu mai este la modă să nu plăteşti impozite. Tot mai mulţi cetăţeni depun la timp declaraţiile de venit", a declarat Igor Stavinschi, șeful adjunct al Direcției Generale Metodologia Impozitelor și Taxelor SFS, în cadrul unui interviu acordat Studioului Radio Sputnik Moldova.

Potrivit oficialului, datorită noilor metode de colectare a impozitelor, sumele încasate la bugetul de stat cresc de la an la an.

Import automobile - Sputnik Moldova
Proprietarii de automobile din Moldova vor plăti un impozit suplimentar

„Trebuie să recunoaştem că nu avem încă această cultură de a achita impozite la stat. Când oamenii vor rămâne fără casă şi masă, aşa cum se întămplă în Europa, atunci vom achita cu toţii", a mai adăugat oficialul.

Datele Serviciului Fiscal de Stat arată că 194 655 de persoane fizice și-au onorat obligațiunea de contribuabil onest în 2017, cu circa 35 de mii mai mulți comparativ cu 2016.

De menţionat că, în acest an, data limită de depunere a declaraţiilor de venit este 30 aprilie 2018. Cei care nu-și vor declara veniturile riscă amenzi în valoare de 1000 de lei, iar contribuabilii care vor prezenta declarațiile cu întârziere vor fi sancționați cu o amendă în valoare de 200 de lei. În plus, se va achita dublu impozitul din suma recalculata pe venit.

Fluxul de știri
0