Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Scriitoarea Tatiana-Afanas Creciun, despre poezia de dragoste

© Sputnik / Rodion ProcaTatiana Afanas-Creciun
Tatiana Afanas-Creciun - Sputnik Moldova
Abonare
Autoarea cărții "Lacrimile dragostei" şi textiera anului pentru şlagărul "Am uitat să uit de tine", interpretat de formația "Akord", scrie poezii de dragoste, care, indiferent de vârstă și ocupație, unește și înnobilează sufletele.
Scriitoarea Tatiana-Afanas Creciun despre poezia de dragoste

 

În data de 24 februarie este marcat Dragobetele — sărbătoare tradițională, veche, cu rădăcini adânci în cultura națională.

Dragobetele a fost un bun prilej ca să o invităm în studioul de radio Sputnik Moldova pe scriitoarea Tatiana Afanas-Creciun.

"Afecțiunea pentru creație a venit încă în fragedă copilărie. În clasa a 7-a am scris prima proză de dragoste. Acest dar de a scrie probabil vine de la bunicul meu, care a trăit 96 de ani. În ultimii ani de viață acesta a fost nevăzător și avea nevoie de comunicare. De aceea, am avut ocazia să ascult multe poezii și cântece din acea vreme", a povestit scriitoarea.

Tatiana Afanas-Creciun s-a referit și la o plachetă de versuri pe care le-a scris încă în adolescență.

"Cartea "Întoarce-mă în vreme" include multe poezii dedicate bunicilor, părinților și, nu în ultimul rând, Nistrului și satului meu natal. Aceste poezii le-am scris încă în adolescență, cu o naivitate de copil, care ulterior au fost șlefuite și publicate. De asemenea și în ultima carte care deja este pregătită pentru tipar am scris poezii la teme patriotice și nu în ultimul rând poezii dedicate copiilor. Deseori se întâmplă ca în momentele grele să-mi aștern durerea pe hârtie și astfel sufletul mi se eliberează de probleme. Însă există și clipe plăcute în viață, spre exemplu, atunci când s-a născut nepoțica mea Eva, am scris 14 poezii într-o noapte. Mă bucur mult când la lansări se prezintă tineri care scriu, apreciază și pun preț pe poezie", a relatat Tatiana-Afanas Creciun.

Mai multe detalii despre impresiile din viață și cărți a scriitoarei aflați din interviul de mai sus.

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0