Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă: Măsuri sporite de supraveghere în următoarea perioadă

© Sputnik / Valeriy Shustov / Accesați arhiva multimediaGhiocei
Ghiocei - Sputnik Moldova
Abonare
Până la sfârșitul iernii calendaristice au rămas zile numărate, iar reprezentanții Moldsilva sporesc măsurile de protejare a florilor de primăvară pe care oamenii continuă pentru vânzare, în pofida riscurilor de a fi amendați.

CHIȘINĂU, 23 feb — Sputnik. Persoanele care vor culege flori de primăvară, incluse în registrul plantelor vernale protejate de stat, riscă amenzi în mărime de la 30 până la 60 de unități convenționale.

Conducerea Moldsilva a emis un ordin care prevede sporirea măsurilor de supraveghere a zonelor unde cresc ghioceii și alte plante vernale.

Astfel, vor fi monitorizate Rezervațiile Naturale de Stat „Codrii", „Pădurea Domnească", „Plaiul Fagului", „Prutul de Jos", precum și alte arii din fondul forestier pentru a depista și a contracara colectarea și comercializarea plantelor rare.

„În perioada februarie-martie sunt înregistrate tot mai frecvent cazuri de recoltare și comercializare ilicită a acestor plante cum ar fi: ghiocelul, brândușa, dedițelul, ruscuța primăvăratică, floarea vântului, laleaua pestriță, laleaua Biberstein, omătuțele. Iar punctele de comercializare sunt atât în municipiul Chișinău, cât și pe șoselele naționale", se menționează într-un comunicat a Agenția Moldsilva.

Reprezentanții Agenției Moldsilva roagă cetățenii să se abțină de la colectarea plantelor de primăvară.

Fluxul de știri
0