Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Iată cu ce se ocupă apărătorii Patriei

© Sputnik / Rodion ProcaPistol
Pistol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Asta chiar depășește orice limite: doi ofițeri ai Armatei Naționale, alături de un fost polițist, făceau parte dintr-un grup criminal extrem de periculos. La destructurarea lui, au participat nu doar ofițerii de la Antidrog, polițiștii Inspectoratului de Poliție Râșcani (Chișinău), dar și luptătorii Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

CHIŞINĂU, 23 feb — Sputnik. Pe parcursul a două săptămâni, ofițerii Direcției Antidrog, împreună cu angajații Inspectoratului de Poliție Râșcani al municipiului Chișinău și procurorii Oficiului Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău, au reținut 19 persoane, originare din municipiul Chișinău, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Aceștia sunt suspectați de comercializarea drogurilor. Printre reținuți sunt doi militari al Armatei Naționale, dar și un fost polițist.

În urma investigațiilor efectuate de către angajații Direcției Antidrog, s-a stabilit că membrii acestei grupări criminale, printr-o schemă bine organizată, comercializau droguri de tip hașiș, marijuană hidroponică, pastile Ecstasy și amfetamină.

Timp de două luni, polițiștii i-au supravegheat pe membrii grupului, unde au fost infiltrați mai mulți agenți de investigație sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți. În urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, suspecții au fost reținuți în momentul comercializării drogurilor consumatorilor.

Totodată, au fost efectuate 42 de percheziții. Ca rezultat a perchezițiilor corporale și la domiciliul acestora au fost depistate și confiscate aproximativ un kg de hașiș, peste 1000 grame marijuană hidroponică, pastile Ecstasy, pliculețe amfetamină, cântare electronice la scară mică, pachețele de tip zip-lock destinate ambalării drogurilor, cartele SIM și telefoane mobile, precum și bani obținuți din comercializarea drogurilor.

Valoarea totală a drogurilor confiscate este de aproximativ 550 000 lei.

11 dintre suspecți au fost arestați pe un termen de 30 de zile, 4 sunt cercetați în stare de libertate, iar alți 4 sunt reținuți pe un termen de 72 ore, urmând ca aceștia să se prezinte în instanța de judecată, pentru aplicarea măsurii preventive sub formă de arest. Toți suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

La fel, în data de 20 februarie, a derulat o nouă operațiune antidrog pe întreg teritoriul țării. Astfel, serviciile Investigare Infracțiuni din Inspectoratele de Poliție teritoriale au desfășurat 139 de percheziții, care au vizat persoanele ce produc, păstrează și comercializează droguri.

Ca rezultat, au fost sechestrate peste 2 kg de marijuană, 1 kg de etnobotanice, 300 ml de methamfetamină, 40 de pastile psihotrope, peste 2 litri de precursori destinați producerii drogurilor, precum și mai multe doze de heroină, metadonă, amfetamină, opium și 76 de dispozitive destinate consumului de droguri prin inhalare. La fel, au fost confiscate 9 arme și 40 de cartușe, deținute ilegal. În cadrul acestei operațiuni au fost reținute pentru 30 de zile 9 persoane.

Deasemenea, au fost lichidate două laboratoare de producere a drogurilor.

1/4
Arme
2/4
Droguri
3/4
Pistol
4/4
Droguri
1/4
Arme
2/4
Droguri
3/4
Pistol
4/4
Droguri

Valoarea drogurilor sechestrate în cadrul operațiunii se estimează la aproximativ 200 000 de lei.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger".

Fluxul de știri
0