Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proceduri simplificate la perfectarea actelor de identitate. Anunțul făcut de autorități

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Ciolac
Vitalie Ciolac - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Servicii Publice planifică să deschidă, în anul 2018, 39 de centre multifuncționale, dintre care patru vor fi în Chișinău.
Proceduri simplificate la perfectarea actelor de identitate. Anunțul făcut de autorități

Una dintre prioritățile Agenției Servicii Publice (ASP) este accesul cetățenilor din localitățile rurale la serviciile de documentare. Ca oamenii din satele ce se află departe de centralele raionale să aibă acces la aceste servicii, angajații ASP se vor deplasa în respectivele localități cu un autobuz special echipat cu utilaj performant. Astfel, chiar în sat la ei, oamenii vor putea să depună cererile privind eliberarea actelor de care au nevoie și să le ridice la respectivul autocar.

Scopul principal al Agenției Servicii Publice este să simplifice cât mai mult procedurile de obținere a actelor de către persoanele fizice și juridice, să le debirocratizeze, astfel ca cetățeanul să prezinte la perfectarea oricărui document doar buletinul de identitate.

Aceste declarații au fost făcute de directorul adjunct al Agenției Servicii Publice Vitalie Ciolac pentru radio Sputnik Moldova.

El a subliniat că deja urmează sa fie implementate câteva decizii privind simplificarea procedurii de perfectare a actelor. Este vorba de excluderea documentelor de stare civila la obținerea actelor de identitate, de asemenea, excluderea principiului teritorial la depunerea actelor de stare civilă pentru a reduce cozile de la oficiile din Chișinău.

O altă noutate este reducerea simplificarea procedurii de prezentarea a actelor necesare pentru obținerea permisului de conducere prin eliminarea obligativității de a prezenta copia actului de identitate și a cazierului contravențional.

Fluxul de știri
0