Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când se vor încheia lucrările de reparație a clădirii Președinției Republicii Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьPreședenție
Președenție - Sputnik Moldova
Abonare
La Chișinău a fost dat startul lucrărilor de reparație a clădirii Președinției care a fost devastată în timpul evenimentelor din 2009; Igor Dodon a spus când vor fi încheiate aceste lucrări și care va fi primul document pe care intenționează să-l semneze în cabinetul său din clădirea renovată.

CHIȘINĂU, 23 feb — Sputnik. Joi, la Chișinău, a fost dat startul oficial al lucrărilor de reparație a clădirii Președinției, care a fost devastată în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Proiectul va fi finanțat de autoritățile Turciei, în urma unui acord semnat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și liderul Turciei, Recep Erdogan.

În realitate, lucrările au început încă luni, 19 februarie, însă startul oficial a fost dat joi de către liderul moldovean și fostul ambasador al Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kılıç.

Potrivit lui Dodon, aceasta nu este doar clădirea administrației președintelui, ci simbolul statului și al statalității.

„Așteptăm și sperăm ca lucrările de reparație să se încheie în luna august. În acest context vreau să-l invit în mod oficial pe domnul Erdogan pentru inaugurarea acestei clădiri la sfârșitul lui august. Sper că va accepta această invitație pentru data de 27 august, Ziua Independenței", a spus Dodon la ceremonia demarării oficiale a lucrărilor de reparație.

Șeful statului a răspuns la întrebarea reporterului Sputnik referitor la primul document pe care intenționează să-l semneze în clădirea proaspăt reparată.

„Am sperat foarte mult că în această clădire voi semna primul decret de dizolvare a Parlamentului și numirea datei alegerilor anticipate sau a celor ordinare. Însă, deoarece după ultimele evenimente politice pot urma și alegeri parlamentare anticipate, iar eu nu voi reuși să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului, îl voi semna deci în alt birou. Sper că aici voi semna decretul cu privire la numirea noului Guvern deja după alegerile parlamentare anticipate", a spus Dodon.

Hulusi Kılıç a menționat că lucrările de reparație a clădirii Parlamentului se vor încheia în luna iulie. Potrivit fostului ambasador, acest edificiu este simbolul statului moldovenesc.

Fluxul de știri
0