Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Responsabilitățile creștinilor în Postul Mare

© Sputnik / Miroslav RotariМаксим Мелинти
Максим Мелинти - Sputnik Moldova
Abonare
Postul îi ajută pe oameni să-și învingă viciile și să se apropie de Dumnezeu
Responsabilitățile creștinilor în Postul Mare

Puțini creștini înțeleg menirea Postului Mare. Oamenii sunt preocupați mai mult de alimentație, și nu depun efort pentru a renunța la vicii. Despre responsabilitățile creștinilor în Postul Mare a vorbit parohul bisericii Ghidighici, Maxim Melinti, în interviul realizat de jurnalista Maria Dimineț.

În Postul Mare creștinii sunt îndemnați să evite consumul de alimente de origine animală și alcool. În asemenea mod, organismul își revine după excesul de bucate bogate în grăsimi. Unii înțeleg însă greșit această recomandare.

"Noi ce facem însă? Mergem la supermarket și căutăm cârnaț din soia și alte produse de acest fel. Chiar dacă în stomac a ajuns soia și nu carne, am păcătuit cu ochii. Pentru că ne-am gândit la salam. Important în post să punem accent pe alimentația sănătoasă, să ne simțim liberi de mâncare, să nu facem abuz de alimente", a explicat Maxim Melinti.

Postul Mare este un mijloc de eliberare de păcate și apropiere de Dumnezeu. Nu abținerea de la mâncarea bogată în grăsimi este scopul pe care trebuie să-l urmărească un creștin.

"Postul este părăsirea de păcate pentru suflet și apropierea de Dumnezeu. Trebuie să ne lăsăm de beție, de judecăți și gâlceavă. Prin post curățim inima și ne apropiem de Hristos. Renunțăm la fumat, băut și ceartă pentru tot restul vieții, nu doar în post", a precizat Maxim Melinti.  

Preotul Maxim Melinti recomandă creștinilor în Postul Mare să meargă la biserică și să citească zilnic din evanghelii.

Mai multe sfaturi utile despre Postul Mare aflați în interviu.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0