Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune specială: Percheziții la Florești cu intervenția luptătorilor Fulger

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Abonare
În raionul Florești opera un grup criminal deosebit de periculos, specializat în trafic de droguri. Au intervenit luptătorii Fulger.

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Doi bărbați de 45 și 50 de ani au fost reținuți de angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, cu suportul angajaților Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială "Fulger" a IGP. Aceștia erau membri ai unui grup criminal, care acționa în raza raionului Florești, fiind anterior judecați pentru infracțiuni similare. Unul dintre ei este condamnat la pedeapsă cu închisoarea și se află la libertate cu termen de probă.

De asemenea, a fost identificat și un alt membru al grupării. Acesta se află în afara țării și era responsabil de gestionarea realizării drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit Procuraturii, ei sunt suspectați pentru ”creșterea, păstrarea și comercializarea drogurilor de tip marijuana și paie de mac din care se extrăgea opium”.

În urma perchezițiilor la domiciliile membrilor grupării, oamenii legii au ridicat substanțe narcotice (marijuana și paie de mac) în proporții deosebit de mari. Aceștia urmau să obțină un profit de 100 de mii de lei din comercializarea drogurilor.

Persoanele reținute riscă să fie private de libertate pe un termen de la 7 la 15 de ani.

Fluxul de știri
0