Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune specială: Un cetățean român, reținut de polițiștii de frontieră

© SputnikПроверка автомобиля
Проверка автомобиля - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat de la Constanța, aflat la volanul unui automobil de marca Audi Q5, a fost reținut de oamenii legii la frontiera moldo-română.

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Un cetățean român a fost reținut de polițiștii de Frontieră la punctul de trecere Leușeni, fiind suspectat de punerea în circulație a drogurilor. Acesta a dat de bănuit prin comportamentul său neadecvat, încercând să intre pe teritoriul țării fără a respecta procedura legală.

"Cetățeanul român de 32 de ani, cu viza de domiciliu în or. Constanța, s-a apropiat pe sensul de intrare în Republica Moldova, la volanul unui automobil de model Audi Q 5. Ajuns în zona de control, acesta nu s-a conformat regulilor de participare la traficul transfrontalier”, informează instituția într-un comunicat de presă.

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Societate
Liber la plecarea cu mașina peste hotare: Anunț trăsnet al Poliției de Frontieră

Mai mult decât atât, bărbatul a condus în continuare automobilul spre ieșirea din punctul de trecere, fără a avea intenția de a se opri la linia de control al documentelor de călătorie

Polițiștii de frontieră l-au somat să oprească. După verificarea actelor, cetățeanul român a fost supus controlului suplimentar, inclusiv expres-testului pentru identificarea consumului de droguri, polițiștii fiind puși în gardă de comportamentul său straniu.

Printre obiectele personale ale acestuia, au fost găsite cinci pliculețe, (4,1 grame) de cocaină, aceasta fiind prima cantitate impunătoare de substanțe narcotice descoperită în acest an de angajații Poliției de Frontieră la frontiera moldo-română.

Rezultatul testului a arătat că bărbatul era sub influența substanțelor stupefiante.

În cadrul audierilor, cetățeanul român nu a fost în stare să comunice clar de unde a făcut rost de substanțele narcotice și nici nu a încercat să-și motiveze acțiunile.

Cazul este gestionat de ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale VEST în coordonare cu Procuratura din Hâncești.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Bărbatul riscă să fie privat de libertate pe un termen de la 7 la 15 de ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fluxul de știri
0