Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oficial: După o pauză de șapte ani, transportatorii vor putea face asta din nou

Abonare
Serviciul Vamal a făcut un anunț privind autorizarea ieșirii din țară prin punctul vamal Costești, pentru mai multe categorii de unități de transport.

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. După o pauză de șapte ani, autocamioanele fără mărfuri (cu excepția autocisternelor și a remorcilor de tip termos), precum și a mărfurilor și mijloacelor de transport ale titularilor statutului de Agent Economic Autorizat (AEO) vor putea traversa frontiera de stat prin postul vamal Costești.

”Serviciul Vamal a autorizat din nou ieșirea din țară a autocamioanelor fără mărfuri (cu excepția autocisternelor și a remorcilor de tip termos), precum și a mărfurilor și mijloacelor de transport ale titularilor statutului de Agent Economic Autorizat (AEO)”, scrie într-un comunicat de presă al instituției.

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Societate
(FOTO/VIDEO) Așa nu se mai poate! Fapta unui moldovean care i-a revoltat pe vameși

Potrivit autorităților, decizia de a relua circulației prin postul vamal "Costești" pentru aceste categorii de unități de transport a fost determinată de necesitatea fluidizării traficului de autovehicule marfare de la frontiera moldo-română.

În mai 2010, traversarea frontierei prin acest post vamal a autocamioanelor cu mărfuri destinate exporturilor a fost sistată, fiind condiționată de infrastructura deficitară și insuficiența echipamentelor tehnice de control.

Totodată, Serviciul precizează că aceeași măsură a fost aplicată anul trecut la punctul de trecere a frontierei de la Cahul, care și-a demonstrat eficacitatea la fluidizarea traficului transfrontalier din regiunea de sud a țării.

Înainte de a porni la drum consultați aplicația "TRAFIC ONLINE" de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Fluxul de știri
0