Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Important pentru cei care au revenit de peste hotare sau intenționează să iasă din țară!

© Sputnik / Miroslav RotariLaura Țurcan
Laura Țurcan - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care intenționează să meargă peste hotare sunt îndemnați să se asigure că au fost vaccinați împotriva rujeolei. Specialiștii atenționează că virusul face ravagii în Ucraina și România, fapt ce prezintă un pericol eminent.
Important pentru cei care au revenit de peste hotare sau intenționează să iasă din țară!

„Importul acestei infecții există permanent, deoarece populația călătorește foarte mult și, mai ales, cu copiii mici. Rujeola este foarte răspândită în țările vecine, dar și în Europa, unde populația noastră merge în vacanță, merge de sărbători. Cei care călătoresc și nu sunt vaccinați sunt predispuși să contacteze virusul", spune specialistul Centrului Național de Sănătate Publică Laura Țurcan.

Amintim că în Republica Moldova au fost înregistrate două cazuri de rujeolă. În primul caz este vorba despre un copil de șase luni din raionul Glodeni, care a fost cu părinții în regiunea Cernăuți, Ucraina. Cu rujeolă a fost diagnosticat și un minor de șapte ani din orașul Râșcani. Reprezentanții Centrului Național de Sănătate Publică spun că și acest caz a fost importat din Ucraina, unde copilul s-a aflat în perioada 31 decembrie 2017 — 07 ianuarie 2018. Niciunul dintre minori nu a fost vaccinat.

Fluxul de știri
0