Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cine este obligat să-și declare veniturile obținute în 2017 și pană când o poate face

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Stavinschi
Igor Stavinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2017 poate fi depusă pană pe 30 aprilie. Și în acest an, contribuabilii își pot declara veniturile obținute atât în format electronic, cât și pe suport de hârtie.
Cine este obligat să-și declare veniturile obținute în 2017 și pană când o poate face

Șeful adjunct al Direcției Generale Metodologia Impozitelor și Taxelor din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Igor Stavinschi, a explicat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova cine este obligat să-și declare veniturile, cum o poate face, dar și ce amenzi riscă cei care nu se conformează legislației. 

„Dacă e să vorbim despre termenul limită de prezentare a dărilor de seamă, contribuabilii trebuie să-și prezinte declarațiile pe avere pană pe 30 aprilie a anului următor. Dacă ne referim la contribuabilii care au obligația să prezinte declarația de avere, au această obligație persoanele fizice care lucrează la două sau mai multe locuri de muncă și depășeste sumă scutirii personale, care în 2017 a constituit 10.620 de lei și persoanele care au obținut venituri sub formă de salariu care depășește sumă venitului de 31.140", spune Igor Stavinschi, șeful adjunct al Direcției Generale Metodologia Impozitelor și Taxelor din cadrul SFS.

Mentionăm că pentru anul 2017 impozitul pe venit pentru persoanele fizice este de 7% din venitul anual impozabil ce nu depăseste sumă de 31.140 lei și 18% din venitul anual impozabil ce depăseste această sumă.

Contribuabilii își pot depune declarațiile în format electronic (prin intermediul serviciului Declarație electronică) și pe suport de hârtie (formularul CETO8, la inspectoratul fiscal teritorial la care contribuabilul se deservește).

Fluxul de știri
0