Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Reprezentantul Moldovei la Jocurile Olimpice a leșinat pe pistă

© Sputnik / Miroslav RotariPetru Bria
Petru Bria - Sputnik Moldova
Abonare
Sportivii moldoveni depun eforturi colosale pentru a obține un rezultat bun la concursurile internaționale. Totuși, lipsa banilor îi ține departe de podium pe reprezentanții țării noastre.
Reprezentantul Moldovei la Jocurile Olimpice a leșinat pe pistă

Este și cazul schiorului Nicolae Gaiduc care, din cauza stării de sănătate precare, s-a clasat pe locul 106 la proba schi fond de la Jocurilor Olimpice de la PyeongChang. 

„La începutul sezonului, el s-a prezentat foarte bine, în urma unei gripe însă, el a slăbit foarte mult. Chiar am avut așa o situație, înainte de olimpiadă, când deja erau făcute calificările, el a căzut, chiar a leșinat pe traseul de la Campionatul Europei de Biatlon. Din păcate, nu avem medic, nu i-am putut asigura refacerea de care avea nevoie. La 15 km, 10 minute pentru el chiar și acum doi ani în urma era mult, acum a pierdut 10 minute de la lider, timpul lui putea fi mult mai bun, de 5-6 minute. Pot spune că după boala pe care a avut-o a mers nu rău", a declarat președintele Federație de Biatlon, Petru Bria, în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova. 

Precizăm că Nicolae Gaiduc are 21 de ani și este originar din Ungheni. La proba schi fond 15 km liber de la Jocurilor Olimpice din PyeongChang au participat 119 sportivi din 62 de țări.

Fluxul de știri
0