Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care sunt substanțele periculoase din lactatele produse în Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariCarolina Linte
Carolina Linte - Sputnik Moldova
Abonare
Scandalul produselor lactate care nu conțin lapte este departe de a se potoli. Mari producători din acest domeniu sunt învinuiți că fac abuz de grăsimi vegetale la producerea unor derivate din lapte.
Care sunt substanțele periculoase din lactatele produse în Republica Moldova

Chestiunea principală nu este atât conținutul de grăsimi de origine vegetală în produsele lactate, cât prezența unor elemente reziduale în lapte. Are laptele moldovenesc microflora necesară sau care este prezența antibioticului în acest produs? Acest aspect este mult mai periculos decât prezența unor uleiuri vegetale.

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni realizate în studioul radio Sputnik Moldova de către președintele Asociației Producătorilor și Procesatorilor de Lapte din Republica Moldova, Carolina Linte.

Ea spune că, odată cu publicarea și intrarea în vigoare a modificărilor în legislație legate de etichetarea mai detaliată a produselor lactate, consumatorul va fi cel care va decide ce produs să consume.

Referitor la politicile statului privind construcția fermelor pentru bovine, Carolina Linte a declarat că acest proces este unul costisitor. Guvernul prin ministerul de resort ar trebui să promoveze politici de creditare mai atractive pentru tinerii care doresc să investească în acest sector.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0