Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vom avea sau nu energie electrică mai ieftină?

Abonare
Furnizorii privați interni, dar și companiile de stat care furnizează energie electrică sunt la etapa colectării ofertelor privind procurarea energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2018 - 31 martie 2019.
Vom avea sau nu energie electrică mai ieftină ?

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, Vitalie Iurcu, a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că, până în data de 7 martie curent, ofertele respective trebuie să fie prezentate pe adresa furnizorilor de energie electrică, astfel încât până la mijlocul lunii martie să existe o claritate la acest subiect. Vitalie Iurcu mai spune că deocamdată este prematur să vorbim despre o diminuare a prețului la energia electrică.

Recent, Guvernul a solicitat regulatorului pieței energetice o reducere a prețului la gaze cu 20%. Dar acest fapt, a precizat Vitalie Iurcu, nu va influența prețul final al energiei electrice, în condițiile în care ponderea producerii electricității rezultată din gaz este de doar 30%.

Patru companii, inclusiv două străine, și-au anunțat intenția de a livra energie electrică. La ora actuală, doar 20% din necesarul de curent electric este asigurat de centralele locale, alte circa 30% sunt livrări din Ucraina, iar peste 50% — de la CERS Moldovenească.

Fluxul de știri
0