Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vom avea sau nu energie electrică mai ieftină?

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Furnizorii privați interni, dar și companiile de stat care furnizează energie electrică sunt la etapa colectării ofertelor privind procurarea energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2018 - 31 martie 2019.
Vom avea sau nu energie electrică mai ieftină ?

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, Vitalie Iurcu, a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că, până în data de 7 martie curent, ofertele respective trebuie să fie prezentate pe adresa furnizorilor de energie electrică, astfel încât până la mijlocul lunii martie să existe o claritate la acest subiect. Vitalie Iurcu mai spune că deocamdată este prematur să vorbim despre o diminuare a prețului la energia electrică.

Recent, Guvernul a solicitat regulatorului pieței energetice o reducere a prețului la gaze cu 20%. Dar acest fapt, a precizat Vitalie Iurcu, nu va influența prețul final al energiei electrice, în condițiile în care ponderea producerii electricității rezultată din gaz este de doar 30%.

Patru companii, inclusiv două străine, și-au anunțat intenția de a livra energie electrică. La ora actuală, doar 20% din necesarul de curent electric este asigurat de centralele locale, alte circa 30% sunt livrări din Ucraina, iar peste 50% — de la CERS Moldovenească.

Fluxul de știri
0