Uimitor: Planta miraculoasă care îți protejează sistemul cardiovascular

© Sputnik / Mikhail Fomichev / Accesați arhiva multimediaHeart surgery. File photo
Heart surgery. File photo - Sputnik Moldova
Abonare
Cei mai multi dintre noi considera ca iarba grasa este o buruiana nefolositoare. Doar puțini dintre noi îi cunosc proprietățile miraculoase și tămăduitoare.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Iarba grasă este o plantă răspândită în zonele temperate şi în zona mediteraneeană. Frunzele acrișoare, zemoase şi plăcut aromate pot fi folosite pentru ceai sau salate.

Plantă care crește în vii și livezi, pe malurile râurilor și pe marginea drumurilor. Deși mulți o consideră o simplă buruiană, specialiștii de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură din Buzău, România, îi contrazic și spun că este foarte gustoasă și folositoare.

© WikipediaIarba Grasă
Iarba Grasă - Sputnik Moldova
Iarba Grasă

"Se consideră a fi singura plantă cu frunze verzi ce conține acizi grași de tip Omega 3. Această plantă contribuie la scăderea nivelului de zahăr, are conținut ridicat de vitamina C. Este o plantă cu gust ușor astringent, acrișor", spune cercetătorul Costel Vânătoru, citat de activenews.ro.

Cercetătorii au constatat că planta conţine până la 300 de miligrame de vitamina C, vitamine din grupa B, E, PP, caroten, fier, magneziu, fosfor, calciu, potasiu, seleniu, mangan, sodiu, proteine, carbohidraţi, acizi graşi, glicozide, amidon, celuloză, dar şi un conţinut ridicat de omega 3 şi acizi graşi, astfel fiin potrivită pentru îmbunătăţirea funcţionării creierului şi sistemului cardiovascular.

Iarba grasă este o plantă medicinală comestibilă, care se culege de regulă în luna august, iar fructele în luna septembrie.

Fluxul de știri
0