Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Asta e chiar culmea: A furat un televizor din apartamentul în care locuia

© Sputnik / Miroslav RotariВор
Вор - Sputnik Moldova
Abonare
În primii ani de Independență, un cunoscut umorist de la Chișinău ironiza pe seama moldovenilor din mediul rural, care, în timpul URSS, își făcuse un obicei: să fure recolta de pe câmpurile colhozurilor și sovhozurilor.

CHIȘINĂU, 18 feb — Sputnik. În primii ani de Independență, un cunoscut umorist de la Chișinău ironiza pe seama moldovenilor din mediul rural, care, în timpul URSS, își făcuse un obicei: să fure recolta de pe câmpurile colhozurilor și sovhozurilor. Odată ce aceste gospodării colective au fost desființate, membrii lor, între timp deveniți proprietari, au ajuns într-o mare dificultate: nu mai aveau de unde să fure. Și pentru că nu puteau renunța la prostul obicei de-a fura, ei mergeau noapte și furau recolta de pe propriile terenuri. Recentul caz din sectorul Râșcani al Capitalei amintește de acea perioadă.

Poliția Capitalei anunță că angajații Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Râșcani (din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău), l-au reținut pe un bărbat în vârstă de 32 ani, locuitor al Chișinăului. Acesta este bănuit de furt din apartament și nu dintr-un apartament oarecare, ci chiar din cel pe care îl închiria.

În cadrul măsurilor de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit că individul, anterior cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, a furat din apartamentul situat pe strada Alecu Russo, din sectorul Râșcani, un televizor de model "LG". În felul acesta, el a adus un prejudiciu de 10 000 de lei proprietarei în vârstă de 30 de ani. În cadrul audierilor bărbatul și-a recunoscut vinovăția.

Conform legislației în vigoare, acesta este cercetat penal pentru furt și riscă o pedeapsă cu închisoare de până la patru ani.

Fluxul de știri
0