Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Relație intimă Iohannis - Kovesi: Acuzație șoc chiar din sursă pro-președinte

© Facebook / Claudiu PândaruKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Una dintre cele mai importante agenții care îl susțin pe Iohannis a publicat un text incredibil, care dezvăluie o relație intimă cu șefa DNA!

BUCUREȘTI, 29 feb — Sputnik, Evan Răutu. Acuzația care l-a însoțit pe Klaus Iohannis de când a fost prima dată propus pentru fotoliul de premier — adusă de către Crin Antonescu, co-președinte USL, la acea dată — este cea de "trafic cu copii".

Dacă azi această acuzație este reluată numai de presa ostilă preșdintelui, în 2009 ea era vehiculată chiar de o agenție de știri pro-prezidențială.

"Iohannis mai are și un dosar de pe vremea când în Sibiu, inspectorul școlar Iohannis era acuzat de trafic cu copii, despre care se zice că ar fi ajuns în băncile cu organe, potrivit AIM", scria Ziare.com pe 14 octombrie 2009, citând această sursă obscură — "AIM" — probabil credibilă pentru ziare.com.

Între timp, ziare.com a șters această parte din articol, dar ziariștii de la Flux24 au realizat un printrscreen.

© Photo : Captură ecranArticol despre Iohannis, captură ecran
Articol despre Iohannis, captură ecran - Sputnik Moldova
Articol despre Iohannis, captură ecran

În plus, pe motorul de căutare Google, pasajul respective a rămas, ceea ce se vede în printscreen-ul următor, dar se poate verifica direct

© Photo : Captură ecranIohannis, căutare în Google, captură ecran
Iohannis, căutare în Google, captură ecran - Sputnik Moldova
Iohannis, căutare în Google, captură ecran

Și, în fine, din comentariile rămase la articol, a rămas unul care nu are legătură cu forma păstrată de ziare.com, ci cu ideea "originală", adică traficul.

© Photo : Captură ecranComentariu la articol, Captură ecran
Comentariu la articol, Captură ecran - Sputnik Moldova
Comentariu la articol, Captură ecran

Ceea ce e și mai interesant, dar și mai scandalos, este pomenirea unei relații intime între tinerii Klaus și Codruța.

El (Iohannis) ar fi fost pus la adăpost de fosta lui iubita, Laura Codruța Kovesi, acum procuror general. În zona Sibiului se spune că la începutul anilor '90 între baschetbalista Kovesi și tânărul profesor Iohannis ar fi fost o relație de dragoste, iar mai apoi, ca procuror, Codruța l-a protejat pe actualul primar și l-ar fi scos din tot felul de încurcături, ajutându-l în ceea ce privește cercetarea penală sub acuza traficului de copii".

Pasajul este incredibil, nu am găsit deocamdată date care să îl susțină, deci nu putem să-i acordăm girul veridicității decât în măsura profesionalismului și a credibilității agenției ziare.com, unul dintre principalii susținători mediatici ai președintelui Iohannis.

De menționat că, în articol, se face vorbire și de faptul că, la vremea respectivă, Ioahannis era cercetat pentru "neglijență în serviciu, în legătură cu retrocedarea în 2005 a unor terenuri către persoane care nu îndeplineau condițiile".

© Photo : Captură ecranArticol despre Klaus Iohannis, captură ecran
Articol despre Klaus Iohannis, captură ecran - Sputnik Moldova
Articol despre Klaus Iohannis, captură ecran

"Klaus Iohannis a fost cercetat de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în legătură cu trei dispoziții de primar prin care s-a dispus restituirea a trei terenuri, fără să se menționeze și construcțiile de pe acele terenuri", scria ziare.com.

Menționăm că nu am descoperit până la această oră o revenire a celor de la ziare.com la articolul sau la informațiile incendiare publicate în 2009.

Fluxul de știri
0