Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Chișinău vor apărea mașini cu numere stranii. Cine le va conduce

© Sputnik / Родион ПРОКАImport automobile
Import automobile - Sputnik Moldova
Abonare
Pe străzile din Moldova vor apărea automobile cu numere de înmatriculare stranii.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik.  Agenția Servicii Publice va elibera, începând cu 1 martie, plăci de înmatriculare cu inscripția „PROBE”. Acestea vor fi eliberate agenților economici care au ca obiect de activitate comercializarea vehiculelor rutiere, în vederea efectuării probelor solicitate de clienți.

Pentru a obține plăcuțe cu inscripția „PROBE”, solicitanții urmează să depună o cerere la care se vor anexa copia actului constitutiv al societății din care să rezulte ca obiect de activitate comercializarea vehiculelor rutiere și copia actului care atestă deținerea unui spațiu special amenajat pentru expunerea vehiculelor supuse vânzării. 

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate

Solicitantul urmează să prezinte și copia documentului vamal care atestă importul vehiculului, copii ale documentelor de înmatriculare eliberate de autoritățile străine și dovada achitării serviciului solicitat. 

Tariful pentru eliberarea Certificatului de înmatriculare provizorie pentru probe va fi de 130 de lei, iar al plăcuțelor de 480 de lei, la fel ca în cazul celor cu numere obișnuite.

Certificatul de înmatriculare provizorie pentru probe va fi valabil timp de un an de la data eliberării și doar pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul expirării termenului de valabilitate al documentului, solicitantul este obligat să restituie autorității emitente plăcile de înmatriculare. Vehiculele care vor circula în baza certificatului de înmatriculare provizorie pentru probe nu vor putea efectua transport comercial de bunuri și persoane.

Fluxul de știri
0