Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Amenzile pentru șoferii nedisciplinați ar putea crește

© Sputnik / Nicu GoncearAutomobile parcate neregulamentar pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
Automobile parcate neregulamentar pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
După ce în martie anul trecut s-au dublat amenzile pentru șoferii nedisciplinați, în acest an ar putea urma o nouă majorare a sancțiunilor financiare acordate conducătorilor auto care ignoră RCR.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Amenzile pentru șoferii nedisciplinați ar putea crește. Premierul Pavel Filip a solicitat autorităților responsabile să vină cu o analiză a accidentelor rutiere provocate de șoferii care încalcă regulile de circulație rutieră. 

Potrivit șefului Guvernului, în baza acestui studiu trebuie să se decidă dacă este necesară majorarea amenzilor pentru încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere. 

”Toți vedem accidentele rutiere soldate cu oameni morți din cauza șoferilor aflați în stare de ebrietate. Trebuie să facem o analiză și aștept propunerile, dacă este cazul să înăsprim pedepsele. Amenzile nu sunt impozite. Nu încălca și nu vei plăti”, a declarat premierul. 

Din martie anul trecut, amenzile aplicate pentru încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere s-au dublat. Amenda contravențională pentru conducerea în stare de ebrietate va constitui de la 17,5 mii de lei la 25 de mii de lei.

S-au dublat și amenzile pentru conducerea vehiculului fără permis de conducere. Acestea vor varia între 1,5 mii și 3 mii de lei. În cazul în care la volan va fi depistată o persoană privată de dreptul de a conduce, aceasta va fi amendată cu 3 mii sau 4,5 mii de lei.

За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate

Depășirea vitezei de circulație stabilită pe sectorul respectiv de drum se va sancționa de la 300 până la 1,5 mii de lei.    

De la 3 mii de lei până la 3750 de lei vor fi sancțiunile pentru traversarea liniei de cale ferată cu încălcarea RCR. 

Oprirea și staționarea în locurile interzise îi va costa pe conducătorii auto câte 300 de lei, la fel și nerespectarea regulilor de circulație în zonele rezidențiale. 

Trecerea la culoarea roșie a semaforului va fi pedepsită cu 750 de lei sau 900 de lei, iar ignorarea cererii agentului de circulație de a se opri îl va costa pe șofer 750 – 1500 de lei. 

În Chișinău vor apărea mașini cu numere stranii. Cine le va conduce>>>

Conducătorii auto care nu vor lăsa să treacă vehiculele cu regim prioritar de circulație, vor fi amendați cu 750 – 900 de lei. 

Au crescut și sancțiunile pentru pietonii nedisciplinați. Astfel în cazul în care pietonul va traversa neregulamentar strada, el riscă de la 150 până la 300 de lei.

Fluxul de știri
0