Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un deputat din Parlamentul de la Chișinău și-a schimbat numele de familie

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova și-a schimbat numele de familie, schimbările au fost introduse pe site-ul oficial al forului legislativ.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova și-a schimbat numele de familie. Este vorba despre un membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal din Moldova. 

Deputatul liberal Alina Zotea a decis să-și adaoge la numele său și numele soțului –Durnea. Pe site-ul oficial al Parlamentului aceasta apare cu numele de Zotea-Durnea Alina. 

© Photo : Print Screen с сайта парламента МолдовыДепутат от Либеральной партии Молдовы Алина Зотя-Дурня
Депутат от Либеральной партии Молдовы Алина Зотя-Дурня - Sputnik Moldova
Депутат от Либеральной партии Молдовы Алина Зотя-Дурня

Zotea s-a căsătorit cu tânărul Vlad Durnea în septembrie anul 2017. Nunta deputatei a avut loc într-un restaurant din Chișinău. La ceremonie au fost invitați pe lângă rude, deputații liberali și alți membri ai partidului din care Zotea face parte. 

Alina Zotea a decis să încalce tradiția prin care se obișnuiește ca soția și, respectiv copiii, să moștenească numele de familie al tatălui. Zotea a decis să aleagă numele de familie sub forma a două nume separate printr-o cratimă. Pe primul loc, liberala a decis să-și pună numele de fată mare după care urmează numele soțului. 

Fluxul de știri
0