Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Începe Postul Paștelui

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКэприянский Свято-Успенский Монастырь
Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova
Abonare
Postul Paștelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului și este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Potrivit calendarului ortodox, în anul 2018, Sfintele Paști cad pe data de 8 aprilie. Astfel, sâmbăta înaintea Paștelui, vom marca și Buna Vestire, sărbătoare care cade la dată fixă în fiecare an. 

Anul acesta, Paștele Blajinilor, zi când pomenim toți morții, va fi sărbătorit pe data de 16 aprilie.  

Postul Paștelui va începe pe data de 19 februarie. Postul Paștelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului și este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an. Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor. 

Благодатный огонь привезли в Кишинев из Иерусалима - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Când vom sărbători Paștele în anul 2018

În 2018, Postul Paştelui începe pe 19 februarie şi se încheie pe 7 aprilie. În Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunțarea la alimentele de proveniență animalice. Mai mult, aceștia trebuie să se înalțe sufletește prin rugăciune alături de fapte bune.

Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Mai mult, creștinii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă ca postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.

În anul 2019, Paștele cade pe data de 28 aprilie, iar în 2020 — Învierea Domnului va fi sărbătorită pe data de 19 aprilie. În anul 2021, Paștele va fi marcat în luna mai. Acesta va fi sărbătorit pe data de 2 mai.

 

Fluxul de știri
0