Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a pățit procurorul care instrumentează dosarul lui Dorin Chirtoacă

© Photo : Captură ecran / RliveDumitru Robu
Dumitru Robu - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul Dumitru Robu, cel care instrumentează dosarul penal pe numele lui Dorin Chirtoacă, pleacă din Procuratura Anticorupție.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Procurorul care instrumentează dosarul liberalului Dorin Chirtoacă pleacă din Procuratura Anticorupție. Dumitru Robu a fost avansat în funcția adjunct al  procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Oficial principal, în urma unui concurs organizat de Consiliul superior al Procurorilor (CSP).

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi informații despre Dorin Chirtoacă. Ce au decis judecătorii

Dumitru Robu a obținut punctajul maxim – 87,66 – în  cadrul concursului organizat de CSP. Robu a concurat cu un alt coleg de-al său din cadrul Procuraturii Anticorupție, procurorul Vladislav Bobrov. Acesta a obținut 79,6 puncte. 

Dumitru Robu și-a început cariera de procuror în Secţia combatere trafic de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale. Ulterior, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova, din 8 iulie 2016, a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

În declarația sa de avere pentru anul 2016, Dumitru Robu declară un venit obținut de la locul de muncă de bază, Procuratura Generală, 155 948 de lei. Soția sa a obținut în același an de la locul de muncă de bază, ÎS ”Moldasta”, 220 627 de lei. 

Robu a declarat în 2016 și un venit obținut din donații de 8 000 de euro. 

Procuror: Dorin Chirtoacă ar putea să nu mai revină în Republica Moldova>>>

Noul adjunct al procurorului-șef de la Procuratura municipiului Chișinău locuiește într-un apartament cu suprafața de 93 m.p., în valoare de 544 580  de lei. De asemenea, procurorul Robu mai are în posesie o mașină Nissan Juke (anul fabricației 2011) în valoare de 82 000 de lei și un loc de parcare cu suprafața de 22 m.p., în valoare de 5 500 de euro. 

Fluxul de știri
0