Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Imigrația musulmană amenință siguranța și bunăstarea Europei

Abonare
Respingerea valorilor europene de către musulmani va declanșa conflicte interetnice. Pronosticul a fost făcut de demograful Valeriu Sainsus.

Imigrația musulmană riscă să declanșeze conflicte interentice și sociale de amploare în statele europene. Confruntările vor apărea atuni când musulmanii vor constitui 25 la sută din populația europeană. Pronosticul a fost făcut de demograful Valeriu Sainsus, în interviul realizat de jurnalista Radio Sputnik Moldova, Maria Dimineț.

Pentru a evita conflictele dintre musulmani și europeni, trebuie întreprinse măsuri pentru stoparea imigrației musulmane.  Disensiunile vor apărea din cauza neacceptării de către musulmani a valorilor și legilor europene.

"Pentru musulmani religia este foarte importantă. Ei nu pot accepta multe dintre valorile și tradițiile europene, deoarece contravin islamului. Din această perspectivă, imigranții nu se pot adapta în societățile europene. Guvernele trebuie să monitorizeze procesul de asimilare a musulmanilor. Pentru că dacă numărul musulmanilor va depăși 20% din populația unui stat european, atunci imigranții vor deveni o forță. În aceste condiții, conflictele interetnice și sociale vor fi greu de prevenit", a explicat Valeriu Sainsus.

Studiu: Numărul de musulmani în SUA se va dubla — detalii>>>

Guvernele statelor europene trebuie să implementeze politici de creștere a natalității în rândul populației băștinașe. Măsura este necesară în condițiile în care rata de fertilitate a musulmanilor este mare. În caz contrar, peste decenii, europenii vor deveni o minoritate pe continentul european. În aceste condiții,  se va produce, inevitabil, musulmanizarea Europei.

"Guvernele trebuie să fie îngrijorate de creșterea numerică a musulmanilor, în condițiile în care rata de fertilitate în rândul europenilor este în scădere. O femeie musulmană naște câte 4 sau 5 copii, dublu față de o femeie europeană. Dacă această tendință nu se va schimba, atunci Europa riscă să fie musulmanizată, peste decenii", a precizat Valeriu Sainsus. 

Schimbări demografice: Populația musulmană din Europa se va tripla până în 2050<<<

Imigrația populației din Orientul Mijlociu pe continentul european ar putea afecta și Republica Moldova, pe termen de lungă durată. În condițiile declinului demografic, există riscul ca o parte dintre imigranții musulmani să ajungă în țara noastră.   

" Uniunea Europeană încearcă să diminueze fluxul de imigranți. În consecință, musulmanii ar putea ajunge în Republica Moldova. Deja este evident faptul că numărul musulmanilor în țara noastră este în creștere. Mulți vin să facă studii aici, iar o parte dintre ei întemeiază familii. Cu siguranță, aceasta nu este întâmplător", a menționat Valeriu Sainsus.

Declarația unui preot ortodox despre viitorul Europei<<<

Potrivit prognozelor, numărul musulmanelor va depăși 70 de milioane, în anul 2050.

Mai multe detalii aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

 

 

Fluxul de știri
0