Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Statul român le-ar putea oferi copiilor moldoveni câte 10.000 de euro: Vezi în ce condiții

© REUTERS / Dado RuvicEuro
Euro - Sputnik Moldova
Abonare
De acești bani vor putea beneficia copiii care s-au născut sau se vor naște după 1 ianuarie 2018.

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Statul român vrea să le ofere copiilor nou născuți câte 10.000 de euro pentru a putea să-și continue studiile, să-și deschidă o afacere sau să-și cumpere o casă, scrie presa din țara vecină.

Potrivit unei inițiative legislative, de acești bani ar urma să beneficieze toți copii din România care s-au născut sau se vor naște după data de 1 ianuarie 2018. De această prevedere legislativă vor putea beneficia inclusiv copiii moldovenilor care dețin cetățenia romană, potrivit romaniatv.net.

Statul român le va depune la CEC Bank o anumită sumă, astfel încât, cu tot cu dobânzi, în momentul împlinirii a 18 ani, fiecare copil să aibă în cont 10.000 de euro.

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Important! Ce trebuie să ştie moldovenii care-şi redobândesc cetăţenia română

Potrivit proiectului de lege inițiat de PNR, banii vor putea fi utilizați doar de titular și numai după împlinirea vârstei de 18 ani, însă cu o condiție: copilul să urmeze 12 clase. De asemenea, banii pot fi utilizați în situații precum studii universitare, pentru a-ți deschide o afacere, pentru a-și achiziționa o locuință sau pentru tratament în caz de boala ce necesită tratament costisitor, mai precizează sursa.

Această lege, a depozitului bancar înființat la naștere, are rolul de a ajuta fiecare copil să aibă un start în viață, dar și pentru a crește gradul de educație.

În cazul în care titularul contului moare, banii nu sunt moșteniți de familie și se întorc la stat.

De la 1 ianuarie 2018, copiii din România cu vârsta între 0 și 18 ani vor primi o alocație lunară de 300 de lei. La vârsta de 6 ani, alocația va fi acordată numai dacă copilul este înscris la o școală gimnazială.

Fluxul de știri
0