Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Al doilea caz de îmbolnăvire cu rujeolă a fost înregistrat în Moldova

© Sputnik / Vladimir PolusatovБольница имени Валентина Игнатенко, Кишинев
Больница имени Валентина Игнатенко, Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Prin teste de laborator, a fost confirmat al doilea caz de rujeolă ”importat” din Odessa, Ucraina. Este vorba despre un copil de 7 ani din orașul Râșcani.

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Încă un caz de îmbolnăvire cu rujeolă a fost înregistrat în Republica Moldova, fiind confirmat prin teste de laborator. Este vorba despre un copil de 7 ani din orașul Râșcani, care a contractat boala în orașul Odessa, Ucraina.

Potrivit informației prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, boala a fost importată din Ucraina. Copila s-a aflat cu părinții săi în orașul Odesa, Ucraina, unde se atestă o situație epidemiologică nefavorabilă privind rujeola.

Галина Кирьякова - Sputnik Moldova
Kiriakova: Epidemia de rujeolă din Ucraina ar putea ajunge în Moldova

Minora nu se află la evidență medicală în Râșcani, nu frecventează nicio instituție de educație și nu a fost vaccinată contra rujeolei și altor boli infecțioase. Copilul a fost internat în Secția de boli contagioase a Spitalului Clinic Municipal Bălți. După tratamentul aplicat, copilul a fost externat în stare satisfăcătoare.

Primul caz de îmbolnăvire cu rujeolă în Moldova a fost înregistrat la un copil de 7 luni din raionul Glodeni. Și în acest caz boala a fost adusă din Ucraina.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează populația că în țările vecine Ucraina și România, precum și alte țări din Europa, se atestă o situație epidemiologică nefavorabilă privind rujeola. Părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și altor boli infecțioase. 

Fluxul de știri
0