Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dorin Chirtoacă renunță oficial la funcția de primar al municipiului Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, anchetat în două dosare de corupție, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că renunță oficial la funcția de primar al municipiului Chișinău.

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă că renunță oficial la funcția de primar al municipiului Chișinău.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi informații despre Dorin Chirtoacă. Ce au decis judecătorii

”Am decis să renunț la funcția de primar al municipiului Chișinău în semn de protest față de fărădelegile care au loc în Chișinău”, a declarat Chirtoacă în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Partidului Liberal din Chișinău. 

În opinia lui Chirtoacă, astfel, în Chișinău, urmează să fie organizate, în 20 mai, alegeri locale noi.

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al Capitalei. Acesta are statut de învinuit în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău. Potrivit actului de învinuire, fiind în funcția de primar al Capitalei, Chirtoacă a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă, în variantă agravată, în cadrul proiectului parcărilor cu plată. Conform mărturiilor oferite în cadrul anchetei, Chirtoacă urma să ridice o recompensă de 13 la sută din veniturile companiei care urma să amenajeze parcările cu plată în Chișinău.

Procuror: Dorin Chirtoacă ar putea să nu mai revină în Republica Moldova>>>

Pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal în care acesta este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Fluxul de știri
0