Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proprietarii de automobile trebuie să știe asta: Schimbare importantă din 1 martie

© AFP 2024 / Christof STACHEПрипаркованные автомобили Audi
Припаркованные автомобили Audi - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu luna viitoare, Agenția Servicii Publice va elibera certificate de înmatriculare de model nou

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Din 1 martie, vor fi eliberate certificate de înmatriculare a vehiculelor de model nou VP2017, anunță Agenția Servicii Publice. De asemenea, începând cu data de 26 februarie curent, vor fi eliberate certificatele de înmatriculare provizorii de model nou.

Sursa precizează că certificatele de înmatriculare şi certificatele de înmatriculare provizorii pentru vehicule, eliberate anterior, rămân în vigoare până la expirarea termenului de valabilitate al acestora. Prețul noilor documente rămâne neschimbat.

Prin adoptarea acestei decizii, lista datelor şi formularea câmpurilor de date din certificatul de înmatriculare se aduc în conformitate cu prevederile Directivei 1999/37/CE a Consiliului Uniunii Europene privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.

© Photo : Agenția servicii publiceCertificate de înmatriculare de model nou - Față
Certificate de înmatriculare de model nou - Față - Sputnik Moldova
1/2
Certificate de înmatriculare de model nou - Față
© Photo : Agenția servicii publiceCertificate de înmatriculare de model nou - verso
Certificate de înmatriculare de model nou - verso - Sputnik Moldova
2/2
Certificate de înmatriculare de model nou - verso
1/2
Certificate de înmatriculare de model nou - Față
2/2
Certificate de înmatriculare de model nou - verso

Prin urmare, câmpul de date D2 se reformulează din "Modelul" în "Tipul vehiculului", Câmpul de date D3 se reformulează din "Tipul caroseriei" în "Descrierea comercială", iar câmpul de date J1 se reformulează din "Tipul vehiculului" în "Categoria/subcategoria vehiculului". Câmpul de date P5 "Numărul motorului" se exclude, iar câmpul de date X se reformulează în "X1 Menţiuni speciale".

Totodată, pornind de la prevederile Directivei 2007/46/CE a Parlamentului European şi a Consiliului de stabilire a unui cadru pentru omologarea autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și a sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respective, certificatul de înmatriculare va fi completat cu un câmp de date nou "J2 Tipul caroseriei".

În baza cererilor privind confecționarea certificatelor de înmatriculare depuse până la data de 24 februarie 2018 inclusiv, vor fi eliberate certificate de înmatriculare de model vechi VP2015. Cetățenii care vor depune cereri privind confecționarea certificatelor de înmatriculare începând cu ziua de 26 februarie curent vor primi certificate de model nou. Totodată, precizăm că certificatele de înmatriculare solicitate până la data de 24 februarie 2018 vor fi perfectate până în ziua de 28 a lunii curente inclusiv, indiferent de termenul de acordare a serviciului ales.

Agenția Servicii Publice atenționează cetățenii că, în contextul modificărilor operate, în perioada 26-28 februarie 2018 va fi sistată recepționarea comenzilor pentru serviciile de eliberare a certificatului de înmatriculare în regim de urgență (6, 24 ore, 3 zile lucrătoare).

Fluxul de știri
0