Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Se intâmplă în Moldova! Peste 220 de case mistuite de flăcări și zeci de vieți luate

© Facebook / Diana ȚuțuDiana Țurcan
Diana  Țurcan - Sputnik Moldova
Abonare
Temperaturile scăzute, neglijență și sobele defecte fac tot mai multe victime. Numai de la începutul anului 2018, 28 de persoane și-au pierdut viață în cele 223 de incendii produse, arată datele Inspectoratului General pentru Situații de Urgentă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Se intâmplă în Moldova! Peste 220 de case mistuite de flăcări și zeci de vieți luate

Zeci de familii au rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce flăcările le-au distrus locuințele. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Diana Țuțu, a relatat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova despre tragediile care se produc zilnic în perioada rece a anului și a venit cu un șir de recomandări pentru evitarea acestora.

„Oamenii sunt rugați să exploateze corect soba. Nu trebuie incălzită soba cu combustibil solid, nu folosiți lichide inflamabile și aveți grijă ca la ușa sobei să fie prezentă placă metalică pentru a evita izbucnirea incendiilor la căderea jăraticului. Aerisiți incăperile pentru a evită intoxicațiile cu monoxid de carbon. La ieșire din locuințe aveți grijă să stingeți focul", recomandă ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgentă din cadrul MAI, Diana Țuțu.

Fluxul de știri
0