Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mişcările neonaziste revin în Europa! Cum contribuie refugiații la consolidarea lor

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Ostalep
Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova
Abonare
Toleranța liderilor europeni față de valurile de refugiaţi va duce la apariția partidelor extremiste, care ar putea strânge în jurul lor un număr impunător de băștinași. Declarația aparține politologului Valeriu Ostalep și a fost făcută într-un interviu pentru Sputnik Moldova.
Mişcările neonaziste revin în Europa! Cum contribuie refugiații la consolidarea lor

Politologul Valeriu Ostalep susține că cel mai grav este faptul că unii europeni manifestă un comportament vigilent nu doar față de refugiați, ci și față de toți cei veniți din alte țări.

„Vedem recentele alegeri din Germania care au arătat că partidul „Alternativă pentru Germania", care deși nu a ascuns politicile sale extremiste, a avut un rezultat extraordinar. Deoarece se insistă pe deschiderea porților pentru imigranții din diferite regiuni ale lumii, oamenii de pe loc au ajuns să fie reticenți față de toți străinii, nu doar față refugiații. Respectiv, apare o problemă mult mai largă", spune Valeriu Ostalep.

Nemulțumirea băștinașilor față de politicile liderilor europeni îi va aduna electoratul în jurul partidelor extremiste, spune politologul.

„În acest caz, mișcările extremiste vor fi tot mai populare și mă refer nu doar la Germania. Cert este că aceste mișcări nu se vor limita doar la declarații și marșuri. Mai mult, au toate șansele să ajungă și la putere", conchide Valeriu Ostalep.

Fluxul de știri
0