Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) Preot: Ce se întâmplă cu femeile care intră îmbrăcate în pantaloni în biserică

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКэприянский Свято-Успенский Монастырь
Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova
Abonare
Intră sau nu o femeie îmbrăcată în pantaloni în biserică? Răspuns surprinzător al unui preot ortodox din România.

CHIȘINĂU, 14 feb — Sputnik. Părintele Calistrat Chifan din România dă răspuns la o întrebare care le frământă pe multe reprezentate ale sexului frumos: Au dreptul sau nu au dreptul femeile să între îmbrăcate în pantaloni în biserică? Răspunsul clericului este unul total surprinzător.

Славянка - Sputnik Moldova
De ce femeile trebuie să poarte batic

În una dintre recentele sale predici postate pe pagina sa de Facebook, părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași face referință la un caz în care o doamnă a fost apostrofată de un preot ortodox pentru faptul că a intrat îmbrăcată în pantaloni în biserică.

Părintele Calistrat Chifan amintește că în Scriptură este scris că femeia care poartă haină bărbătească, anatema să fie! Dar, precizează părintele, tot în Sfânta Scriptură scrie: "Și vă arăt încă o cale care le întrece pe toate… dragostea".

„Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poarta cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată". (I Corinteni 12, 28-31; 13, 1-13)

De aici, Calistrat Chifan afirmă: "Sunt moduri de interpretare a Scripturii după buna ureche şi moduri de intrpretare a Scripturii în duh scripturistic!".

Care este concluzia cunoscutului predicator de la mănăstirea Vlădiceni, aflați din filmul de mai jos.

Fluxul de știri
0