Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ne îndreptăm spre „musulmanizarea” Europei? Care va fi soarta Bătrânului Continent

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Sainsus
Valeriu Sainsus - Sputnik Moldova
Abonare
Exodul intens de imigranți în țările Europei va duce la așa-numitul proces de „musulmanizare” a Bătrânului Continent, fenomen ce va duce la schimbarea structurii etnice, religioase şi politice a populației, spune demograful Valeriu Sainsus.
Ne îndreptăm spre „musulmanizarea” Europei? Care va fi soarta bătrânului continent

 

Demograful Valeriu Sainsus spune că, în condițiile în care populația băștinașă este într-un proces continuu de îmbătrânire, în următorii ani, europenii riscă să ajungă în minoritate în raport cu refugiații.

„Rata de fertilitate în familiile musulmane este de 4-5 copii, în timp ce rata de fertilitate în Europa este de sub 2. Respectiv, cu anii se va produce un proces de „musulmanizare" a țărilor respective", a declarant Valeriu Sainsus într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Lucru ce va conduce la apariția unui șir de probleme în interiorul acestei societăți.

„Deseori, asimilarea socială a musulmanilor se produce, nu însă și pe criteriul religiei, care este un criteriu profund al identificării naționale. Dacă este să ne referim la eventuale situații în care musulmanii să renunțe la unele tradiții religioase, aici este un lucru practic imposibil", adaugă demograful.

Potrivit demografului, statele europene trebuie să fie puțin mai precaute atunci când este vorba de imigranți.

„Statele trebuie să monitorizeze mult mai dur direcțiile de asimilare a musulmanilor. Ponderea lor nu trebuie să depășească 25% în statele gazdă. Atât timp cât ei vor crea o forță, ar putea crea conflicte etnice sau sociale", conchide Valeriu Sainsus.

Fluxul de știri
0