Creditele oferite de bănci, sub lupa PDM. Ce-i nemulțumește pe democrați

© Sputnik / Miroslav RotariДемократическая партия Молдовы ПДМ
Демократическая партия Молдовы ПДМ - Sputnik Moldova
Abonare
Instituțiile financiare ar putea fi obligate să fie mai transparente. Democrații promit să vină cu o inițiativă legislativă în acest sens.
Creditele oferite de bănci, sub lupa PDM. Ce-i nemulțumește pe democrați

Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova sunt nemulțumiți de activitatea instituțiilor financiare. Potrivit liderului PDM, Vlad Plahotniuc, majoritatea băncilor încearcă să-și atragă clienții prin mesaje publicitare în care fac promisiuni false. Mai mult, unele instituții financiare folosesc diferite mecanisme pentru a ascunde adevărata dobândă pe care contractantul trebuie să o achite, motiv pentru care, de cele mai multe ori, oamenii nici nu cunosc care este suma finală pe care trebuie să o întoarcă băncii.

„Oamenii se plâng că văd la televizor oferte cu dobânda zero la credite sau o dobândă foarte mică, iar în momentul când ei vin și contractează creditul se trezesc că plătesc o dobândă mult mai mare. De multe ori nu se observă nici în contractul de credit această manipulare, pentru că dobânda reală este scrisă cu litere foarte mici sau este scrisă într-un loc ascuns în contract", a declarat liderul PDM după ședința săptămânală a formațiunii.

Așa că democrații ar putea înainta un proiect de lege care să oblige instituțiile financiare să fie mai transparente, spune liderul PDM.

Fluxul de știri
0