Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cod galben de ninsori și lapoviță: Vremea poate provoca mai multe pagube

© Facebook / Gradina Botanica Institut Grădina Botanică din Chișinău după ninsorile din 20-21 aprilie 2017
Grădina Botanică din Chișinău după ninsorile din 20-21 aprilie 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
În condițiile de cod galben de ninsori și lapoviță pot apărea mai multe riscuri

CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare meteorologică de cod galben de precipitații puternice pe întreg teritoriul țării. 

Avertizarea meteorologică de precipitații puternice va intra în vigoare la ora 00:00 a zilei de 15 februarie și va fi valabilă până la ora 20:00 a aceleiași zile. În acest interval de timp se prevăd precipitații puternice în cantități de până la 15-20 de litri pe metrul pătrat, izolat 20-25 de litri pe metrul pătrat) în nord și centru sub formă de ninsoare și lapoviță, la sud — predominant sub formă de ploaie. De asemenea, se vor semnala depuneri de lapoviță pe fire și crengi, pe drumuri se vor forma troiene.

Circulaţie dificilă din cauza ninsorii - Sputnik Moldova
Vremea se schimbă radical. Meteorologii au emis cod galben de ninsoare și lapoviță

În condițiile de cod galben de ninsori și lapoviță pot apărea mai multe riscuri legate de ruperea conductorilor aerieni, a ramurilor de copaci, reducerea vizibilității. De asemenea, există riscul de perturbare a traficului rutier, feroviar și aerian. Unele localități pot rămâne izolate.

În aceste zile specialiștii recomandă evitarea atingerii cablurilor electrice căzute la pământ, evitarea trecerii prin apropierea copacilor, parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, deplasarea cu viteză redusă atât în localități cât și în afara lor. Conducătorii auto trebuie să echipeze automobilele cu lanţuri pentru zăpadă, lopată, răzuitoare, cablu de remorcare.


Fluxul de știri
0