Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Budza: Moldova este amenințată de o invazie de imigranți din Asia

© Sputnik / Мирослав РотарьОлег Будза
Олег Будза - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor, Oleg Budza, spune cine ar putea să vină la muncă în Moldova.

CHIȘINĂU, 13 feb — Sputnik. Cetățenii străini care vor dori să muncească în Moldova în domenii prioritare vor putea beneficia de mai multe înlesniri oferite imigranților.

SIS a contracarat o acţiune de păstrare şi eventuală comercializare ilegală a armamentului - Sputnik Moldova
Vin în Moldova să facă studii la medicină, dar se apucă de traficat moldovence

Cei care vor dori să se angajeze în calitate de soră medicală, cizmar, mecanic pentru instalații electrice sau muncitor necalificat vor obține dreptul de ședere în țară în regim simplificat.

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor, Oleg Budza, a comentat pentru Sputnik această situație, estimând cine ar putea să vină să muncească în Moldova, în contextul în care cetățenii Moldovei înșiși pleacă din țară pentru a-și căuta un loc de lucru peste hotare.

„Nu putem subaprecia procesele imigraționiste care au loc în întreaga lume. Există astfel de țări precum Malaiezia sau Vietnam în care nivelul de trai este și mai scăzut decât la noi. Cetățenii acestor state sunt gata să vină în Moldova, deoarece aici este un loc destul de sigur, nu au loc acte teroriste", a menționat Budza.

Potrivit acestuia, dacă pentru cetățenii străini vor fi create condițiile potrivite, se vor găsi mulți doritori de a veni la muncă în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0