Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vrei să-ți transferi copilul la o altă grădiniță? O poți face online

© Photo : Facebook / Ruslan CodreanuRuslan Codreanu
Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Părinții din Chișinău își pot transfera copilul de la o grădiniță la alta fără a depune mult efort. Tot ce trebuie să facă este să depună o cerere pe platforma electronică egradinita.md
Vrei să-ți transferi copilul la o altă grădiniță? O poți face online

Veste bună pentru părinții care vor să-și transfere copilul la o instituție preșcolară la alta. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să bătătorească drumul până la instituția de învățământ sau să dea mită. Și asta datorită platformei electronice egradinita.md, care permite operarea modificărilor în regim online.

Potrivit viceprimarului Ruslan Codreanu, noul mecanism va eradica birocrația și corupția. 

„Dacă inițial se preconiza doar înregistrarea la grădiniță să fie posibilă online, vreau să vă anunț că, în prezent, și transferarea copilului de la o instituție preșcolară la alta poate fi făcută online. Părinții care vor să-și transfere copiii la o altă grădiniță pot depune cererea online. Pe aceeași platformă, părintele va putea vedea la care grădiniță sunt locuri libere, astfel vom putea exclude birocrația și corupția", spune viceprimarul Ruslan Codreanu.

Totodată, viceprimarul a transmis un mesaj părinților și i-a îndemnat să fie răbdători.

„Vreau să rog părinții să fie puțin mai răbdători, fiindcă anul acesta va fi un an de tranziție, de la registrele pe hârtie, la registrele online. Există cazuri când au fost permise erori. Rugămintea către părinți este să fie mai atenți atunci când completează cererile în format online", adaugă Ruslan Codreanu.

Amintim că, începând cu 1 septembrie 2017, părinții din Chișinău își pot înscrie copiii la grădiniță în regim online, pe platforma electronică: www.egradinita.md.

Fluxul de știri
0