Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schimbare radicală: Anunț important făcut de liderul Frontului Național

© Photo : Rex FeaturesMarine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014
Marine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014 - Sputnik Moldova
Abonare
Mișcarea naționalistă franceză, condusă de Marine Le Pen, Frontul Național, intenționează să-și schimbe denumirea

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Liderul formațiunii Frontul Național din Franța, Marine Le Pen, a anunțat redenumirea partidului. Rebranding-ul ar permite acumularea mai multor voturi în alegerile prezidențiale din anul 2022. Politicianul a făcut acest anunț în cadrul emisiunii Le Grand Redez-vous, de la postul Europe 1.

Euro - Sputnik Moldova
Ce pericol poartă moneda euro pentru economiile naționale

Frontul Național va fi redenumit, însă Le Pen nu a specificat care va fi noa denumire. Cu toate acestea, ea a subliniat că partidul nu va renunța la ideile sale.

Nu vom renunța la nimic, vom deschide un nou capitol în istoria noastră, a declarat ea.

De asemenea, Le Pen a adăugat că vrea să transforme Frontul Național într-o opoziție politică, care ar putea acumula majoritatea de voturi în alegerile prezidențiale din Franța.

Portalul rus geopolitica.ru scria în luna ianuarie, cu referire la surse din cadrul formațiunii politice franceze, că noua denumire a mișcării naționaliste ar putea fi — „Noul Front". O altă denumire propusă a fost „Solidaritatea Națională", variantă care a fost respinsă.

Pe 7 mai 2017, în Franța a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale. Potrivit datelor MAI, fondatorul mișcării "En Marche", Emmanuel Macron, a obținut 66,1 la sută din voturi, iar liderul Frontului Național, Marine Le Pen — 33,9 la sută.

Fluxul de știri
0